Marnar Bruk

Sommer 2024 vil Marnar Bruk AS holde feriestengt i uke 29 og 30  ☀️🏝️ 

Søk
Lukk denne søkeboksen.
Søk
Lukk denne søkeboksen.

Møt Stormgrå, vårt nyeste fargetilskudd

Vi ser flere tendenser når det kommer til fargevalg på kledning for hus og hytter de siste årene. Blant de største trendene ser vi bruk av naturlige paletter og materialer som gjenspeiler og komplementerer omgivelsene. Det var også på bakgrunn av dette at ideen om vår nyeste farge, Stormgrå, ble til.
Seksjoner:

En farge i ett med naturen

Naturens fargespill

Stormgrå kom fra ønsket om å fange det mørke fra stormskyene, det grønne fra mosen, det grå fra fjellheimen og det brune fra jordsmonnet. Vi ønsket en farge med spill, en farge som endret seg med lyset og en farge som gjenspeilet naturen rundt oss. Stormgrå vil passe like godt på hytta på fjellet, på funkisboligen i byen og på landstedet ved sjøen. Stormgrå står seg godt alene, men kan også kombineres med våre andre farger. Kombinasjonen Stormgrå på kledning og sort på vinduer kan vi allerede nå slå fast at er en suksess.

Velg en farge du liker.
Du kommer til å ha den lenge.

Marnar Bruk Royal

Moderne og tidsriktig

Med så mye fargespill mener vi at Stormgrå i stor grad vil harmonere med de fleste omgivelser. Den har en naturlig mørk gråtone med synlig trestruktur, men også en lun grønnfarge som vil skinne igjennom når materialene er nye. Det er en farge som vil passe de fleste arkitekturer, og som også vil holde seg moderne og tidsriktig over lang tid. Som vi liker å si i Marnar Bruk: Velg en farge du liker. Du kommer til å ha den lenge. Grå er virkelig en av fargene som har økt i popularitet de siste årene, og vi har stor tro på at vi i tiden fremover vil se spesielt mange funkisboliger i Stormgrå.

Ting å tenke på når du skal velge farge på kledning til hus og hytte:

  • Omkringliggende natur og landskap
  • Arkitekturen på huset eller hytta
  • Størrelse og form på bygningen
  • Lokale tradisjoner og regelverk
  • Lysforhold
  • Vedlikehold
  • Fargens varighet og trender
  • Kombinasjon med andre materialer

En kombinasjon av tradisjon og trend

Fargepaletten på Marnar Bruk Royal har utviklet seg over tid. Fra starten med Værgrå og Tjærebrun – videre til tradisjonelle Oker og Låverød – så Leirgrå og trendfargen Nordisk sort – som vi lanserte i 2017. Alle farger er transparente og får frem strukturen i trevirket. Det gjelder også det nyeste tilskuddet, Stormgrå.

Våre kunder lurer på:

Royal olje består av linolje med eller uten pigment. Royaloljen fyller porene i treet og blir presset 1-3 mm inn i treets overflate og helt opp til 15-20 mm i endeveden. Royaloljen kommer i 6 forskjellige farger, der fargen vi kaller «Værgrå» er uten pigmenter og vil gråne naturlig gjennom vær og vind.

Marnar Bruk Royal har transparente farger hvor trestrukturen skal komme til syne. Det kan derfor være ulik farge fra et bord til et annet, noe som gir et fint spill på fasaden eller terrassen. Skal du ha noe som er mer dekkende så bør du vurdere et malt produkt.

Harpiks er en naturlig del av treet, men er en viktig faktor på kvaliteten og levetiden av materialene. Harpiksutslag kan forekomme i perioder, men vil som regel forsvinne igjen. Været vil ha stor innvirkning på dette. Alternativt må dette skrapes bort.