Marnar Bruk

Bruk av Royalimpregnert tre

Marnar Bruk Royal er norskprodusert trevirke av nordisk furu. Royal er bærekraftig, har svært lang levetid, og er skapt for å tåle et nordisk klima. 

Royalbehandlet kledning gir naturlige og slitesterke fasader med et naturlig uttrykk. Overflaten er tilnærmet vannavvisende og fuktvandring i treet er minimal.

De seks fargene kan kombineres med hverandre for å skape et eget uttrykk på bygningen. De går også svært godt sammen med andre materialer som tegl, naturstein og betong.

Royal har transparente farger hvor trestrukturen kommer til syne. Hvert bord er unikt, og sammen gir de et fint spill på fasaden.

Royal terrassebord produseres av høvlet trevirke av typen furu. Leveres i glatthøvlet, struktur og rillet profil. 

Tillegg til å være trykkimpregnert med en CU-basert vannløselig saltimpregnering, blir terrassebordene kokt i royalolje under vakuum. Denne behandlingen gir en tilnærmet vannavvisende overflate, og reduserer fuktvandring i treet. 

Sol, nedbør og bruksslitasje gjør at det kosmetiske uttrykket endrer seg ulikt. Ønsker du å opprettholde fargen gjøres det enkelt ved et strøk royalolje. 

Royalimpregnerte tak har transparente overflater i ulike jordfarger som harmonerer godt med omgivelsene. Royalimpregnerte tak krever lite etterbehandling, og er svært motstandsdyktige mot råte og innsektangrep.

Fargen kan etter noen år enkelt friskes opp med et strøk Royalolje. Takrenner i tre kan tilpasses takene.

Last ned PDF

Marnar Bruk AS leverer limtredragere som er ferdig Royalimpregnert og klare til bruk. Ingen etterbehandling er nødvendig, og man får en jevn overflate og et helhetlig vakkert resultat.

Støyskjermer fra Marnar Bruk leveres i mange ulike varianter, og er tilpasset hver enkelt kundes behov.

En god støyskjerm skal først og fremst redusere støy. I tillegg skal den passe inn i nærmiljøet.

Våre skjermer krever lite vedlikehold, og står mye lenger enn tre med tradisjonell overflatebehandling.

Støyskjermene kan overflatebehandles med oljemaling dersom andre farger enn Royals standardfarger ønskes levert.