Marnar Bruk

Sommer 2024 vil Marnar Bruk AS holde feriestengt i uke 29 og 30  ☀️🏝️ 

Søk
Lukk denne søkeboksen.
Søk
Lukk denne søkeboksen.

Marnar Bruk Royal er klassifisert i brannklasse E

Vi opplever for tiden stor etterspørsel etter Marnar Bruk Royal, men det er fremdeles noen som er usikre når det gjelder de branntekniske egenskapene. Royalimpregnert kledning fra Marnar Bruk kan brukes på det aller meste som bygges i tre.

To branntester i 2021

I 2021 ble det foretatt to store branntester; «Vurdering av branntekniske egenskaper til fasadekledning av tre – «Branntesting av trekledning med ulike typer behandling» og «Brann i hulrom bak royalbehandlet kledning av furu». Branntestene ble gjennomført av RISE Fire Research og viser at Royalimpregnert kledning ikke er mer brannfarling, eller fører til økt spredning, enn andre typer ferdig overflatebehandlet kledning.

Hva betyr dette for deg?

Gladnyheten er at du ved hjelp av det digitale verktøyet Branntrygg.no eller en brannrådgiver, kan bruke Royal på det meste som bygges i tre.

  • Overflatekledning er i utgangspunktet et lite avvik i et brannkonsept.
  • Dette kan hensyntas ved enten å benytte brannrådgiver, eller ved selv å forhåndsdeklarere ved bruk av Branntrygg.
  • Branntrygg er en standardisert og forhåndsdokumentert fraviksanalyse.
  • Branntrygg kan brukes av aktører som er sentralt godkjent i tiltaksklasse 1 og 2, og omfatter boligtypene: enebolig med en boenhet, fritidsbolig, vertikal delt bolig og rekkehus.
  • Versjon 2 er på plass og vil omfatte flere boligtyper.

Når du skal bruke Royal anbefaler vi at du benytter Branntrygg

Ta gjerne kontakt med oss i forbindelse med bruk/opplæring i Branntrygg, eller få din brannrådgiver til å legge inn klasse E i overflatekledning i forbindelse med utarbeidelse av brannkonsept.

Branntrygg er gratis å bruke og tar maks 15 minutter.