Bruk av royalimpregnert tre

Støyskjermer

Støyskjermer fra Marnar Bruk leveres i mange ulike varianter, og er tilpasset hver enkelt kundes behov.

En god støyskjerm skal først og fremst redusere støy. I tillegg skal den passe inn i nærmiljøet.

Våre skjermer krever lite vedlikehold, og står mye lenger enn tre med tradisjonell overflatebehandling.

Støyskjermene kan overflatebehandles med olje¬maling dersom andre farger enn Royals standardfarger ønskes levert.

Tretak

  • Royalimpregnerte tak har transparente overflater i ulike jordfarger som harmonerer godt med omgivelsene. Royalimpregnerte tak krever lite etterbehandling, og er svært motstandsdyktige mot råte og innsektangrep.
  • Fargen kan etter noen år enkelt friskes opp med et strøk Royalolje. Takrenner i tre kan tilpasses takene.

Kledning

Royalbehandlet kledning gir et stabilt og vedlikeholdsvennlig trevirke med lang levetid. Kledningen fås i mange varianter og dimensjoner.

Jordfarger i brun, rød, gul og upigmentert kan kombineres med hverandre for å skape et eget uttrykk på bygningen. De går også svært godt sammen med andre materialer som tegl, naturstein og betong.

Trevirket er vannavvisende, og trenger kun kosmetisk oppfriskning av fargen med Royalolje etter noen år. Oljen vi selger er den samme som brukes i den daglige produksjonen.

Terasse

Royalimpregnering gir terrassen en transparent overflate som fremhever dybde og fargespill i treet. Royalimpregnert tre er vannavvisende og beskyttet mot råte. 

Royalimpregnerte terrassebord leveres også med riller som er mer sklisikre, og som gir et helhetlig uttrykk.

Pigmenterte terrassebord er UV-beskyttet som gjør at fargen er mer motstandsdyktig ovenfor sol.

Upigmenterte terrassebord har ikke UV-beskyttelse, og vil gråne. Vi leverer også balkongspiler med både rett og skrå kant.

Limtre

Marnar Bruk AS leverer limtredragere som er ferdig Royalimpregnert og klare til bruk. Ingen etterbehandling er nødvendig, og man får en jevn overflate og et helhetlig vakkert resultat.

Dører og vinduer

Royalbehandlede dørkarmer og vinduskarmer sikrer lang levetid og er svært stabile i forhold til bevegelse. Dette kan også bli selve «prikken over i’en» i forhold til å levere et komplett hus med Royalimpregnert tre.