PROSJEKT Voss Gondol

10. juli ble den første offisielle turen med Voss Gondol gjennomført fra Voss sentrum og 2.020 meter opp til Hangurstoppen, 820 meter over havet. Med det er den største investeringen som er gjort i en skidestinasjon nord for Alpene gjennomført.

Den nye banen har en total lengde på 2.020 meter, og har en høydeforskjell på 768 meter. Turen opp tar seks minutter og 48 sekunder – som er langt raskere enn den gamle banen. Det er nå tatt i bruk ni kabiner, men anlegget har en total kapasitet på 13 kabiner. Banen har nå en kapasitet på 1.069 personer i timen, men ved å koble på 13 kabiner økes dette til 1.544 personer, hver vei.

PROSJEKT REPORTASJE I BYGGEINDUSTRIEN

Utbyggingen av en ny gondolbane er noe man har jobbet med gjennom mange år på Voss. Den nye banen erstatter den gamle Hangursbanen, med de to kjente vognene Dinglo og Danglo, men samtidig gir den nye banen også bygda en helt ny dimensjon.

Vi i Marnar Bruk er stolte og ydmyke over å kunne være med å levere kledningen til et så flott prosjekt! Vi takker arkitektene hos HLM Arkitektur for tilliten. Vi vil også gratulere til utbygger og entreprenør med et flott levert prosjekt! Kledningen i prosjektet er levert i fargene RS.30 Nordisk Sort.

Arkitekt:
HLM Arkitektur

Entreprenør:
Backe Bergen

Byggherre:
Voss Gondol (Voss Resort AS 75 prosent/Grønahorgi AS 25 prosent)

Farge:
RS.30 Nordisk Sort